ANKARA / MAMAK - Suzan - Mehmet Gönç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Suzan - Mehmet Gönç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mehtap Mahallesi, Okullar Cd No40, 06000 Mamak/Ankara
Vizyon
Suzan – Mehmet Gönç Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, hizmet sektörünün kalkınmasına katkıda bulunarak, ülkemiz insanının refah düzeyini artırmak amaçlı projeler geliştirip, öğrencilerini çağın gerektirdiği nitelik ve beceriye sahip, girişimcilik ruhu gelişmiş teknik elemanlar olarak yetiştiren, öğrencilerini istenilen nitelik ve donanımlı olarak hazırlayan ulusal ve uluslararası örnek bir kurum olmaktır.
Misyon
Suzan – Mehmet Gönç Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, öğrencilerimizi değerlerimiz doğrultusunda orta öğretim düzeyinde, ilimiz ve ülkemizin hizmet kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu ve ileride duyacağı, nitelik ve donanıma sahip teknik elemanlar olarak yetiştirip, yüksek öğrenimi hedefleyen, öğrenci gruplarımızı yüksek öğrenime hazırlayan, çevresinde seçkin bir mesleki ve teknik eğitim öğretim kurumu olmaktır.
Başarılar
Okulumuz sanatsal,bilimsel ve sportif alanda birçok başarıya imza atmiştir.Konuyla ilgili olarak etkinlikler ve sportif başarılarımız sayfası incelenebilir.
Öğretim Şekli :TEKLİ-KARMA EĞİTİM
08:40- 16:00
Ulaşım
Özel halk otobüsleriyle (220-221 ve 297 nolu) ve belediye otobüsleri (341,340 nolu )ile ulaşım sağlanmaktadır.Ulustan kalkan Abidinpaşa,Yakup Abdal,Ege mah.dolmuşları ile ulaşım mümkündür.
Öğrenci servisi bulunmaktadır.
Mehtap mah.Okullar cad.No:40 Mamak/Ankara
Okulumuz ilçe merkezine 5km,il merkezine 10km uzaklıktadır.
9. sınıf öğrenci kontenjanı 240 kişidir
Okulun Sınav Başarı Durumu
2021 yılı 12. sınıf öğrencilerimizden 143 kişi sınava girmiş, 32 kişi barajı geçerek üniversite yerleştirme puanı hesaplanmıştır.
2021 yılı 12. sınıf öğrencilerimizden 29 kişi üniversiteye yerleşmiştir.
Proje Çalışmaları
eTwinning Projesi Sıfır Atık Projesi Okulum Temiz Projesi Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi
Diğer Hususlar
2021/2022 Eğitim Öğretim Yılı Döneminde Okulumuzda Muhasebe ve Pazarlama Alanlarında MESEM Programı açılmıştır. Okulumuzda pansiyon bulunmamaktadır.